Klichédræberen (indeks)

From Sangilds Wiki
Revision as of 21:56, 17 March 2018 by Janusmoos (talk | contribs) (1 revision imported)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Klichédræberen er en serie klummer af Torben Sangild, bragt i Politiken hen over sommeren 2009 og på bloggen Det spekulative øre. De tager fat i hver sin kliché fra kunstverdenen - klichéer der florerer i formidlingstekster, pressemeddelelser, kunstbøger og som nogle gange vandrer videre over i anmeldelser.

Det begyndte egentlig med en artikel i tidsskriftet KRITIK nr. 182 (om klichéen “Beskueren tvinges...”) allerede i 2006.

Der findes mange af disse klichéer, og Klichédræberen tager fat i nogle af de vigtigste. Det vil sige dem som er mest udbredte og som er mest problematiske, udspændt mellem det meningsløse, det fejlagtige og spin-agtig bullshit, som lyder godt, hvis man ikke tænker nærmere over det.

I de blog-versioner, der linkes til her, er der tilføjet en lang række eksempler, hvor det er kendetegnende, at den kunst, der tales om, ikke lever op til det, der siges om den.

Klichédræber-indeks

Der kunne sagtens skrives flere klichédræberklummer, og måske sker det også når jeg finder en ny anledning. Til forsiden