Affex Ventura

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 28/6-2008. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.

Hyttekrimskrams

Affex Ventura: Certain Aspects of Modern Society are OK MOHS Exhibit.

Det er som at træde ind i en eneboers hjem; hos en særling, der har plastret sine vægge til med krimskrams – lige dele billeder og ord. Man kan gå ind i en mindre installation af særlingens hytte med et primitivt sengeleje, en pose med grankogler og en masse andre ting som peger på skoven og det primitive. Men træstolpen har et blindearmbind på, og det er vist ikke mainstream skovhyttedesign.

Billederne hænger hulter til bulter overalt, som et skødesløst rod af tegn og underlige gerninger. Malerierne er primitive, naive og fulde af ord. Sproget er toiletgraffitiens: simple engelsksprogede slagord og platte udsagn: ”Yo, army boys…take a permanent vacation. And while you’re at it, stop playing that limb biskit. Fucktards.”, som der (inklusive stavefejlen i metalbandet Limp Bizkits navn) står på et billede med Jens Fup, et rumskib, nogle flagermus, en coladåse og skilte der peger op mod over-jeg’et og ned mod id’et. Billedet hedder Epic Sleep, og ligesom de fleste andre er det svært at afkode i sin blanding mellem det platte, det politiske og det lommefilosofiske.

Der er et tatovørtema på spil hos Affex Ventura, som bl.a. udmønter sig i en bog med forslag til tatoveringer. Det visuelle kaos i billederne kan også minde om den tatoverede krops, men billederne er mere sjusket malet, end nogen tatovør ville gøre det. Man aner en indignation over krigen og politiet og en mere generel skepsis over for teknologi og det moderne liv til fordel for det primitive. I sidste ende mangler denne anmelder noget som for alvor er prægnant, overraskende, tankevækkende, præcist eller poetisk. Udstillingens verden er kringlet og skæv, og kan i glimt være ganske charmerende, men der er for langt mellem snapsene.

Torben Sangild

Se også

Til forsiden