Carina Randløv

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 6/12-08. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.

Forstadens kedsommelighed

Carina Randløv: Safe Behind the Curtain. Helene Nyborg Contemporary.

I forstaden er gaderne øde, og inde bag gardinerne og persiennerne leves et stille liv, hvor den eneste fornøjelse er at lure på hinanden. Denne dystopiske kliché om forstadslivet kender vi godt, og spørgsmålet er om Carina Randløv med sine tegninger tilføjer den noget nyt. Man ser fragmenter af kroppe, der støvsuger, slapper af, tager solbad eller lurer på naboen. Gardiner, tæpper og ganske få møbler er næsten det eneste interiør i disse enkle huse udført i en meget enkel streg. Og så el-artikler som støvsugere og ventilatorer.

Det eneste lettere foruroligende billede er det, hvor man ser en mand kigge ud bag en persienne. Ellers er det svært helt at leve sig ind i stemningen, bortset altså fra en vis kedsomhed. Der er også en animeret video, som er udstillingens bedste værk – her får man en lille snas af den stemning, som tegningerne postulerer. Det er som om Randløv er bedre når hun laver levende billeder eller papirskulpturer end de statiske tegninger, som dominerer udstillingen. Nu går hun på animationsskolen, og måske er der mere at vente ad den tangent.

Torben Sangild

Se også

Til forsiden