Christin Johansson

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 8/11-08. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.


Toiletartikler

Christin Johansson: Sanitet med identitet Køppe Gallery.

Alt er rent og glat og professionelt gennemført i Christin Johanssons badeværelsesinteriør. Det er som at træde ind på en messe for keramiske sanitetsartikler snarere end et galleri, og da jeg var stærkt trængende ved ankomsten, var det umiddelbart ikke det værste sted at befinde sig. Men det kunne jeg godt glemme, for alle pissoirerne er kvindelige modstykker, ’feminoirer’.

Udstillingen emmer af industrielt design, men kigger man nærmere efter, viser elementerne sig ikke blot at være unikke, men også ubrugelige eller lettere absurde. Man kan konstatere, at den kvinde som skulle føle sig hjemme her måtte være besat af sit eget underliv og dagligt spejle det, barbere det og konstant lægge det til tørre i bind eller tamponer. Eller også have et badeværelse på størrelse med en festsal.

Humoren skinner igennem i de bedste værker, såsom hygiejnebindsholderen, der er fastgjort til væggen med en hundesnor, så man kan tage den med sig i byen, eller toiletbørsteholderen med en kædelås, der minder om et kyskhedsbælte. Andre ting er simpelthen for kæmpestore og klodsede i forhold til deres funktion, såsom barberskumsholderen, brusehovedet og ikke mindst den gigantiske tandbørsteholder: Et kæmpe stativ der står på gulvet og kan indstilles i højden. Som en femi-dadaistisk nisse i industriland underminerer Johansson diskret funktionaliteten, og toiletdesign er aldrig mere det samme.

Torben Sangild

Se også


Til forsiden