Claudia Hausfeldt

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 16/8-08. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.

Tricks

Claudia Hausfeldt: 2D Sculptures. Spark Galleri.

Man møder en række grovkornede fotografier af en mand uden arme, en mand med en ballon i stedet for hoved, flyvende frugter og et par ben uden overkrop – og man tænker at det må være manipuleret fotografi. Men den tyske kunstner Claudia Hausfeld har ikke siddet og redigeret i Photoshop. Hun har taget polaroidbilleder af sine ofte levende skulpturer, og forstørret disse mere end man normalt ville gøre med polaroid. Det er todimensionale skulpturer fordi det, man ser, faktisk har været foran kameraet, men nu er frosset i den fotografiske flade, der gør at man ikke kan gå rundt om skulpturerne og afsløre deres små tricks.

Det bedste billede forestiller en spand fisk i hænderne på en tom gummihandske – en smuk og nærmest umulig stilleben-opstilling, der rummer en poesi, som varer længere end den umiddelbare forundring over det pudsige motiv. Det gælder desværre langtfra alle billederne. De er sjove, men mangler et indhold, som kunne række ud over det overraskende i trick-opstillingerne. Det ville godt kunne lade sig gøre med samme metode, men større kræsenhed i motivvalget.

Torben Sangild

Se også


Til forsiden