Depeche Mode på DR

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne TV-anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 2/10-09. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.

Sniksnak

DR havde alle muligheder, da Depeche Mode sidst var i Danmark, idet de fik et interview med Martin Gore, manden der skriver de fleste af bandets sange og er det kreative midtpunkt. Men i de senere år har det tilsyneladende været en fast politik på DR, at man ikke skal beskæftige sig med musik, heller ikke i musikprogrammerne, så Camilla Jane Lea brugte tiden på at spørge ham om hans tøjstil og om, hvad han siger til, at der er nogle fans der klæder sig ligesom ham selv. Musikken blev overstået i det første minut ved at Gore sagde det indlysende: At bandet i dag kombinerer computere og elektroniske instrumenter med rockguitar og trommer.

Misforstå mig ikke, jeg anerkender at fankultur er en del af popmusik på dette niveau, men det er altså ikke det hele. Depeche Mode har givet millioner af mennesker store musikalske oplevelser, og det er disse der er kernen, også i fankulturen. Desuden har vi at gøre med et af de få popbands, der faktisk har et interessant indhold i deres tekster, og selv hvis man ikke vil tale om musik, så kunne man da i det mindste tale om tekstuniverset. Men Lea vil hellere høre om at Gore er holdt op med at drikke og er vegetar – bortset fra at han altså spiser fisk.

Heldigvis er der så noget musik ind imellem, nemlig en række koncertklip, hvor man får et par minutter af hits som ‘Never let Me Down Again’, ‘Walking In My Shoes’ og til sidst hele ‘Personal Jesus’. Nummeret ‘It’s No Good’ introduceres fejlagtigt som ‘In Your Room’, men man kan nok heller ikke forvente, at dem der laver programmet, kan høre forskel.

Når man ser koncertklippene, er det slående så meget de og deres sceneoptræden stadig ligner sig selv efter alle disse år. David Gahan i front som energisk sexsymbol, dog med lidt færre hoftevug, og Martin Gore med afbleget hår og ekstravagante kostumer. I baggrunden, gemt bag tykke solbriller, er Andy Fletcher den, der tydeligst er ældet. Depeche Mode giver publikum hvad de fleste vil have, nemlig et udvalg af singlehits i versioner, der i alt væsentligt er identiske med indspilningerne. Genkendelsens glæde.

Camilla Jane Lea har en evne til at skabe en god stemning i samtalerne, når hun laver interviews. Måtte hun næste gang bruge denne evne til noget relevant.

Torben Sangild

Se også


Til forsiden