Small Formats

From Sangilds Wiki
Jump to: navigation, search

Denne anmeldelse, skrevet af Torben Sangild, blev bragt i Politiken 6/12-08. Skal citeres med tydelig kildeangivelse af dette.

Småt er godt

Small Formats. Peter Lav Photo Gallery.

I denne tid vælger mange gallerier at lave en juleudstilling med et udvalg af deres kunstnere. Hos Peter Lav har man valgt et langt strammere koncept, idet man har bedt alle bidrage med fotoværker i små formater som en modvægt til tendensen med altid at lave store, imponerende fotostater, der kan signalere at dette er kunst og ikke amatørfotografi. Det er en rigtig god ide at gå imod denne tendens og udforske potentialet i det lille format.

Blandt de bedste værker er Hyun-Jin Kwaks sært foruroligende billede af en skolepige, der kaster en ildevarslende skygge på væggen, som rækker hænderne hen mod et vindue der står på klem. Horror-klichéen brydes i kraft af at man ser skyggens kilde, men denne er endnu mere uhyggelig end skyggen med sin ubestemmelige alder og dukkeagtige stivhed. Jakob Hunosøes dobbeltseng med symmetrisk krøllede lagener er slående i al sin enkelhed, og Adam Jeppesens kassebilleder med glødende kul lyser, så man mærker varmen på sin krop.

Mere ambivalent har jeg det med Torben Eskerod, der med sine minimale, gråtonede vinterlandskaber som altid lækkert lægger sig tæt på grænsen til melankolsk kitsch. Susanna Hesselbjergs kvinde i en sø er for søgt poetisk. Louise Holmgrens blege snapshots er ikke videre interessante i sig selv, ligesom Charlotte Haslund-Christensens ”Superwomen” kalder på en historie, der for alvor kan forløse potentialet i hverdagskvindernes superstatus. Alt i alt er udstillingen ganske interessant og seværdig, men altså samtidig noget svingende.

Torben Sangild

Se også


Til forsiden